Najděte si svou terapii

Možná se právě nacházíte v životní etapě, která Vám rozhodně neprospívá. Třeba se nacházíte ve zvláštní situaci, o které se nedokážete s nikým druhým pobavit. Ale nejen nepříjemné a svízelné situace může vyřešit scrapbooking! Je to sice s podivem, ale je to tak.

umění

Jestliže se právě probíráte různými životními eskapádami, přemýšlíte o tom, zda vyhledat odbornou pomoc v podobě psychoterapeuta, zkuste nejprve scrapbooking, do kterého vložíte všechny své pocity, aniž byste museli vypisovat něco slovy!

Možná Vás cizí slovo malinko zarazí, protože neznáte jeho obsah. Ve zkratce řečeno, jde o knihu zážitků.

Víte, co? Každý to řeší jinak.
· Někdo si píše deník.
· Někdo navštěvuje přítelkyni, která nahrazuje psychoterapeuta.
· Někdo odborníka přímo navštíví.
Ale všechny tři varianty mají společného jmenovatele! Někomu musíte své pocity sdělit!

Co kdybyste své pocity sdělovali knize zážitků.
Nemusí se nic významného stát, abyste se dostali do melancholické nálady. A přesto můžete vzít barevný papír laděný do barev, které dokonale vystihují Váš momentální pocit. Ozdobte jej samolepkami motýlků, květin, obláčků. Doplňte stránku slovy, které vystihují Vaši momentální náladu.
Nebo snad hýříte nevídaným vztekem? Sdělte svůj pocit knize ve formě černých a rudých blesků, které vystřihnete z kartonů. Dokreslete tam symboly vzteku a zloby. Nechte průchod svým emocím tvořivým způsobem.
Prožijete-li naopak den s člověkem, ke kterému pociťujete výjimečnou náklonnost, použijte desítky srdíček, které nalepíte kolem velkého slova LÁSKA. Doplňte stránku korálky a třpytivými flitry, aby bylo na první pohled zřejmé, jak vypadá v tuto chvíli Vaše duše.

nůžky

Vytvořte si scrapbooking pocitů. Tato kniha se pak stane nejlepší terapií ze všech ostatních. Třeba se pro Vás stane tou nejlepší variantou, když přítelkyně nebude právě pro Vás dostupná. Uvidíte, že něco na tom je. Své pocity sdělíte, aniž byste potřebovala druhého člověka!